Top smeštaj
Smeštaj Ristić
Niška banja

Ribarska banja

Ribarska banja je pozicionirana u centralnoj Srbiji na 540m nadmorske visine. Na padinama Velikog Jastrepca gde Ribarska reka formira Banjsku reku nazire se banja. 1904 godine je Ribarska banja privukla investitore, koji su počeli sa većim uaganjima. Zbog gustih šuma i čistog vazduha ima karakteristike klimatskog mesta.

Ribarska banja ima šest izvora mineralne sumporovite i slabo alkalne vode čija temperatura se kreće od 16°C do 42°C, a koristi se za piće, ispiranje i kupanje. Povoljno deluje na stanja posle koštanih preloma, posle operacije na kostima, kontrakture zglobova, deformacije kičmenog stuba, posttraumatske i postoperativne pareza, pareze nerava, hemiplegije i hemipareze. Termomineralni izvori Ribarske Banje verovatno su korišćeni za terapijske i druge potrebe još u IV veku kad je tu postojalo naselje i utvrđenje starih Rimljana.

Gostima su na raspolaganju brojni restorani sa domaćom kuhinjom, šetnja netaknutom prirodom kao i mnoštvo rekreativno-zabavnih priredbi.
Stacionar i hotel raspolažu sa 590 postelja u komfornim sobama. Pored toga smeštaj se može naći u vilama, hotelima i u privatnim kućama.
Ribarska banja je udaljena od Kruševca 35 km, od Beograda 290 km i od Niša 100 km.