Top smeštaj
Hostel CENTAR NS
Novi Sad
Hostel Rookies
Novi Sad

Novi Sad i okolinaRezerviši online

Opštine

Novi Sad, Sremski Karlovci, Titel, Žabalj, Bečej, Srbobran, Temerin, Vrbas, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin i Bač.

Ova oblast se nalazi na severu Srbije u centralnom delu Vojvodine i zauzima teritoriju Srema i Bačke.

Posebna atrakcija ovog dela Srbije je Petrovaradinska tvrđava koja se nalazi sa desne strane reke Dunav, naspram centra Novog Sada. Sagrađena je u periodu od 1692 do 1790, zahvata površinu od 112 hektara i ima oko 16 km podzemnih tunela. Danas je tvrđava centar održavanja muzičkog festivala EXIT koji se održava početkom jula, od 2001 godine. Tada Petrovaradinsku tvrđavu i Novi Sad u tri dana održavanja festivala poseti između 250.000 i 350.000 mladih ljudi iz Evrope i sveta.

Nacionalni park Fruška gora, reka Dunav, fruškogorski manastiri, samo su deo prirodne lepote i kulturno-istoriskih spomenika koji krase ovo područje.

Novi Sad i okolina ima veliki broj ugostitelja sa povoljnom ponudom smeštaja u svojim objektima, a takođe postoji priličan broj hotela, motela, butique hotela i garni hotela koji će zadovoljiti kriterijume i najprobirljivijih gostiju. Smeštaj na selu je takođe atraktivan, a salaši u ovom delu Srbije su mesta gde se turisti i putnici uvek rado vraćaju.

Opštine ove regije Srbije su Novi Sad, Sremski Karlovci, Titel, Žabalj, Bečej, Srbobran, Temerin, Vrbas, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bač.

Javascript is required to view this map.

Region: Novi Sad i okolina