Top smeštaj
Vila Marić
Zlatibor

Užice-Zlatibor i okolinaRezerviši online

Opštine

Užice, Zlatibor, Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Arilje, Čajetina, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje.

Bilo da Vas interesuje sportsko-rekreativni turizam, izletnički, kongresni ili zdravstveni turizam u banjama, ovaj predeo Srbije ima šta da ponudi. Najpopularnije izletište ovog predela je svakako park prirode Zlatibor. Zbog svog povoljnog geografskog položaja i klime ovaj predeo je i vazdušna banja.

Sve veću popularnost i broj turista poslednjih godina beleži i nacinalni park Tara, kao i veoma popularni park prirode Šargan sa svojom prugom uskog koloseka gde danas saobraćaju vozovi za prevoz turista.

Jedinsvena ponuda je svakako Mokra gora i Drvengrad u kome živi i stvara čuveni filmski režiser Emir Kusturica. U svom gradu od drveta napravljenom za potrebe snimanja filma "Život je čudo" obezbedio je sve što je potrebno za boravak turista. Ovo autentično etno selo poseduje apartmane i sobe za smeštaj, ali i crkvu, bioskop, dva restorana, bezen, galeriju i mnoge druge sadržaje.

Smeštaj kakav se nudi u ovm delu Srbije zadovoljiće svačiju ukus i potrebe. Smeštaj u etno selima, velikom broju privatnih kuća za odmor, apartmana i soba u vilama i ostalim objektima privatnog smeštaja nudi sve veći broj ljubaznih domaćina ovog kraja. U ponudi je i raznovrstan hotelski smeštaj, od motela do luksuznih hotela visokih kategorija.

Veći gradovi i turistička mesta ovog dela Srbije su: Užice, Zlatibor, Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Arilje, Čajetina, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje.

Izaberi grad

Javascript is required to view this map.

Region: Užice-Zlatibor i okolina

Atrakcije u bliziništa posetiti

Istraži Srbiju

Aktivnosti u bliziništa raditi

Istraži Srbiju