Top smeštaj

Valjevo i okolinaRezerviši online

Opštine

Valjevo, Ljig, Mionica, Lajkovac, Ub, Vladimirci, Koceljeva, Osečina, Ljubovija, Mali Zvornik, Loznica, Krupanj, Šabac i Bogatić.

Ovaj kraj zauzima središnji deo zapadne Srbije, a Valjevo je najveći grad i nalazi se na ušću reka Jablenice i Obnice, na mestu gde nastaje reka Kolubara. Valjevo je grad burne istorije i bogate kulturne baštine.

Seoski turizam je naročito razvijen u ovom delu Srbije. U etno i eko selima kao što su Bebića Luka, Stave, Lelić, Taor, Kamenica, Poćuta, Struganik i mnoga druga pored mira i tišine obezbeđena vam je nedirnuta priroda gustih šuma, zelenih pašnjaka i brzih planinskih potoka. Možete uživati u tradicionalnom gostoprimstvu i kulinarskim veštinama stanovnika ovog kraja ili pak možete provesti aktivan odmor, pešačeći stazama kroz borove i bukove šume, skupljajući pečurke ili lekovito bilje.

Posebnu turističku ponudu ovog kraja čine planininsko turističko mesto Divčibare, banja Vrujci i banja Ljig pozicionirani na tridesetak kilometara od Valjeva.

Privatni i hotelski smeštaj ovog kraja Srbije nudi raznovrstan, kvalitetan i povoljan smeštaj bilo da se odlučite za hotel, motel, konačište, pansion ili apartmane i sobe u privatom smeštaju u kućama za odmor.

Opštine ovog dela Srbije su Valjevo, Ljig, Mionica, Lajkovac, Ub, Vladimirci, Koceljeva, Osečina, Ljubovija, Mali Zvornik, Loznica, Krupanj, Šabac i Bogatić.

Javascript is required to view this map.

Region: Valjevo i okolina

Aktivnosti u bliziništa raditi

Istraži Srbiju