Čačak i okolinaRezerviši online

Opštine

Čačak, Gornji Milanovac, Guča i Lučani.

Grad Čačak, i cjelokupna opština Čačak se nalazi u Moravičkom okrugu. Opština obuhvata čačansku kotlinu, brežuljkasto brdski pojas i planinski predeo, odnosno planine Ovčar,Vujan, Kablar i Jelica kao i prirodno dobro pod zaštitom države Ovčarsko Kablarsku klisuru. Takodje, leži na obali Zapadne Morave. čačak pripada pojasu umereno kontinentalne klime što ga čini pogodnim za život.

Pored toga što je privredni i kulturni centar, može se pohvaliti i turističkim kapacitetima. Blizina Ovčar banje, Banje Gornje i Slatinske banje daje kvalitetniju i kompletniju ponudu uz promociju Čačka.

Zainteresovani u čačku i okolini mogu prisustvovati brojnim kulturno umetničkim manifestacijama. Poklonici etno kulture, izvorne narodne muzike i srpskih tradicionalnih igara pronaći će za sebe obilje interesantnih prilika. Bogato kulturno istorisko nasledje poboljšava turističku ponudu predela. Sabor trubača, sabor frulaša i kupusijada u Mrčajevcima kao i poznatiji manastiri Preobraženje, manastir Sretenje, manastir Sv. Trojice , manastir Uspenje, manastir Vavedenje, manastir Vaznesenje, manstir Ježevica, manastir Nikolje, manastir Vujan, manasatir Jovanje, manastir Blagoveštenje, manastir Ilinje, crkva Svetog Save Savinje i Kađenica ostaviće posetioce bez reči.

Turizam je privredna grana u koju Čačani ulažu sve više tako da ne treba preterano hvaliti kvalitet i kvantitet smeštaja. Za vrlo pristupačne cene dobićete odgovarajuću klasu smeštaja. Hotelske, motelske i hostelske ponude su više nego primamljive ali privatni smeštaj pruža konfor, udobnost. Pronađite šta vam odgovara i uverite se u čačansko gostoprimstvo.
U ovu regiju spadaju Čačak, Gornji Milanovac i Guča.

Izaberi grad

Javascript is required to view this map.

Region: Čačak i okolina