Top smeštaj
AKVA GOLD Apartmani
Aranđelovac
PANSION 13a
Aranđelovac
Apartman Arandjelovac
Aranđelovac

Kragujevac i okolinaRezerviši online

Opštine

Kragujevac, Knić, Aranđelovac, Jagodina, Paraćin, Ćuprija, Despotovac, Topola, Batočina, Lapovo, Rača, Svilajnac i Rekovac.

Ovaj grad, koji okružuju obronci planine Rudnik i Crni Vrh i rijeka Lepenica, je četvrti po veličini grad u Srbiji. Naziv grada, Kragujevac, na starim mapama glasi Krakov ali ustvari ime potiče od zvučne srpske reči "kraguj" što bi bilo "mesto gde se gnezdi orao".

Kragujevac je, posle Beograda, najveći grad Šumadije. Jedan od idealnih uslova Šumadije za život je umereno-kontinentalna klima i 11,5 C stepeni prosečne temperature. Da bi obezbedili dovoljno vode, u ovom predelu Srbije, izgrađena su veštačka jezera Grošničko, Gružansko i jezero u Šumaricama.

O izuzetnom kulturnom i istoriskom nasleđu ne treba trošiti reči. Postoje dokazi, u brojnim arheološkim nalazištima da Kragujevac, kao naseobina postoji još od kamenog doba. Baš kao i veliki deo Srbije, Kragujevac sa okolinom pripadao je osmanlijskom carstvu. Kratko vreme, posle pripajanja Srbiji, bio je i prestolnica, da bi se grad razvjio u industriski centar Srbije.

Danas Kragujevac svojim potencijalom pleni strane investitore i samim tim zavređuje potpunu pažnju cele nacije. Otvorenom saradnjom, ekonomski potencijalom i pametnom prezentacijom, proglašen je za najboljeg domaćina u Srbiji.

Takođe u neposrednoj blizini Kragujevca je još par gradova kojima treba posvetiti punu pažnju kada je upitanju industriski, ekonomski i turistički razvoj.

Ponuda smeštaja u pomenutoj sredini je potpuno premašila sva očekivanja. Da ljudi, kao pravi domaćini ulažu u poboljšanje privatnog smeštaja uveriće se svako ko odluči da poseti ovaj prekrasan kutak Srbije. Idealno rešenje , kako bi osetile čari domaćinske atmosfere je da posetite neko domaćinstvo u okviru privatne ponude ali naravno da ni hotelski i hostelski smeštaj neće pružiti ništa manje zadovoljstvo.
Opštine koje spadaju u ovu regiju su Kragujevac, Jagodina, Aranđelovac i Ćuprija.

Izaberi grad

Javascript is required to view this map.

Region: Kragujevac i okolina