Top smeštaj
Vila Marić
Zlatibor

Ribolov na Drini

Na samom zapadu Srbije, kao jedna od najčistijih i najlepših reka, u predivnoj sredini nalazi se Drina. Drina je planinska reka, sa veoma krivudavim tokom a u jednom momentu prelazi u ravničarsku reku. Najvećim delom toka kroz Srbiju protiče opštinom Bajina Bašta, gde je i najpogodnije za ribolov. Na njoj se nalaze i tri veštačka jezera nastala pravljenjem hidrocentrala.

Kanjon Drine je naročito inpresivan, treći je u svetu, sa visinom koja od 700m dostiže i čak 1km. Preko nje je izgradjeno dosta mostova budući da je oduvek bila prirodna granica. Delila je države koje su se tu nalazile, sve od Rimskog carstva, pa do danas, tako da se mogu videti razni kulturno'istorijski spomenici.

Ribolov na reci predstavlja posebnu atrakciju. Drina obiluje kapitalnim primercima vrsta kao što su mrena, skobalj, potočna pastrmka i mnoge druge. Ovo je nezaobilazno mesto, jer zbog velike čistoće reke Drine i dobro očuvanog ekosistema, 47 vrsta iz 14 rodova imaju najbolje moguće uslove za rast do njihove pune veličine. Od posebnog značaja je autohtona drinska vrsta, mladica, čiji primerci dostižu težinu i preko 30 kg.

Za sve one koji vole rekreativni, sportski i profisionalni ribolov, ovo je svakako top destinacija i zaslužuje da bude posećena. U okolini Drine je vrlo lako naći pansionski i polu-pansionski smeštaj. Prijatni i srdačni domaćini obezbediti će vam udoban i nezaboravam boravak na ovoj reci.