Top smeštaj

Banja Palić

Banja Palić se nalazi u geografskom regionu severne Srbije, u Bačkoj nadomak Subotice.
Krajem 18. veka znalo se da su jezerska voda i mulj lekoviti. Preporučuje se za lečenje reumatizma i išijasa, a litijum i rubidijum koriste kod kožnih bolesti, ginekoloških, stomačnih i nervnih obolenja. Stroncijum je sastojak iz mineralnog mulja koji pomaže da polomljene kosti brže srastu. Voda Palićkog jezera sadrži sumpor, a temperatura joj je oko 25 stepeni.Lečenje u Palićkoj banji se obavlja blatnim oblogama, kupanjem u zagrijanoj vodi i ispijanjem organizma.

Banja raspolaže otvorenim i zatvorenim bazenima sa termalnom vodom, terenima za male sportove, teniskim terenima i atletskom stazom.

Palić ima jedan od najlepše uređenih parkova i veoma dobro opremljen zoološki vrt. Palićko i Ludoško jezero koje se nalazi u neposrenoj blizini banje Palić imaju idealne uslove za rekreativni turizam, pa se turisti i posetioci uglavnom bave jedriličarenjem, veslanjem i sportskim ribolovom.

Smeštaj u banji Palić je raznovrstan. Hoteli, moteli, turistički kompleksi i privatni smeštaj u vidu apartmana i soba potpuno zadovoljava probirljive goste i upotpunjuje prijatan ugođaj i boravak u banji.

Do banje Palić se stiže auto-putem Beograd-Novi Sad kao i železnicom Beograd-Subotica.