Top smeštaj
Pansion Nebo
Raška
Hotel Biser
Kruševac
Royal suites apartmani
Vrnjačka banja

Vrnjačka banja

Vrnjačka banja zauzima deo padina planine Goč na 230 m. nadmorske visine u centralnom delu Srbije. Više od jednog veka Vrnjačka Banja neguje banjski turizam pa mnogi s pravom smatraju da je u njoj počeo razvoj turizma Srbije. Gosti su najpre ovde dolazili zbog lečenja i čistog vazduha, a kasnije sve više i zbog zabave i dobrog provoda.

Banja sadrži nekolicinu izvorišta termomineralnih i mineralnih voda koje su po svom fizičkom i hemiskom sastavu različite.Lekovito deluju na šećernu bolest, na stanje posle preležane zarazne žutice, hroničnog zapaljenja creva i želuca, na bolesti žučne kese te čira u želucu i dvanaestopalačnom crevu, kao i na bolest bubrežne karlice, mokraćne bešike i mokraćnih puteva.

Vrnjačka banja se visko kotira kao mesto koje pruža vrhunsku turističku ponudu i usluge na nivou očekivanih. Prednost je što u njoj možete boraviti leti i zimi, pa turistička sezona traje cele godine. Vrnjačka banja spada u mesta gde se turisti mogu oporaviti, vratiti svoje psihofizičko stanje, svoje duhovne sposobnosti, odličnu formu i dobar izgled. Ima lepo uređen centar za šetnju, čuvene parkove još iz 19 veka, planinu Goč sa ski stazama i za noćnu vožnju.

U okviru "Vrnjačkog kulturnog leta" odvijaju se mnogobrojni kulturni programi i priredbe. Blizu su spomenici kulture manastiri Studenica, Žiča, Gradac, Đurdjevi Stupovi, Sopoćani, Ljubostinja i drugi.
Privatni i hotelski smeštaj koji ima u ponudi ova banja ( apartmani, sobe, vile, hoteli i moteli) zadovoljiće najprobirljivije i najzahtjevnije turiste.