Top smeštaj
Vila Jelena
Beograd
Apartman Nensy
Novi Beograd
Apartman Vladar
Beograd

Park prirode Obedska bara

Obedska Bara je među najvećim vlažnim područjem u Srbiji, koje poseduje izvanrednu floru i faunu. Nalazi se na oko 50 km ili samo sat vremena vožnje od Beograda uz reku Savu. Zavedena kao rezervat prirode jedna je od zaštićenih područja sa najdužom istorijom. Prema nekim navodima, prvi put je zaštićena još u devetnaestom veku, za vreme Austrougarske vladavine ovim delom države. Tadašnja vlast, kao i vlast u srpskoj kraljevini nakon nje, prepoznala je Obedsku baru kao najznačajnije lovište u Srbiji.

U rezervatu se danas nalazi mnoštvo zaštićenih i biljnih i životinjskih vrsta, a ovde je evropski dabar vraćen u prirodno stanište. Kao najveće plavljeno područje posebno je pogodno mesto za proučavanje i posmatranje određenih vrsta vodenih ptica. Ima ih oko 60.00 u toku sezone, zbog čega je bara stavljena na listu Ramsarskih područja od izuzetnog značaja. Osim naučnih atrakcija, u području zaštićene zone se nalaze ostaci starog grada i crkve, pa tako svi turisti mogu videti i neke kulturno-istorijske spomenike ovog dela Srbije.

Imajući u vidu da se glavni grad Beograd nalazi nedaleko od rezervata, u njemu turisti lako mogu pronaći privatni i hotelski smeštaj, hostele, motele i apartmane svih kategorija. Obedska bara takođe, u svojoj neposrednoj blizini poseduje hotel, etno kuću i par restorana sa domaćim specijalitetima.