Top smeštaj

Avantura kroz Srbiju

Područje na kom se prostire Srbija je izvanrednog reljefa i geografskih karakteristika. Predstavlja jednu od interesantnijih destinacija za dostinu letnjih i zimskih avanturističkih i ekstremnih sportova. Letenje je dostupno u skoro svim delovima države, jer ima oko 70 organizacija koje se bave raznim oblicima letenja. Jedriličarstvo, padobranstvo, rafting, paraglajding, moto-kros samo su deo ponude Srbije. Pregršt staza za pešačenje upućuju vas na najbolji način da upoznate našu zemlju. Ništa ne ostaje u sećanju kao mesto gde smo stekli lično iskustvo.

Naravno, tu su razni drugi sportovi i hobiji, od jahanja preko lova i ribolova sve do orijentiringa i splavarenja brzacima planinskih reka. Srbija pruža mogućnosti za potpuno uživanje u njenim blagodatima. Za turiste visokih ambicija kojima su obični obilasci i aranžmani dosadni, koji od svakog posećivanja žele nesto više, nešto ekstremnije, postoji bogat program. Ukoliko ne želite da samo vidite neke od pećina, već da ih ujedno doživite onda je Srbija pravo mesto za vas. Pored iskusnih vodiča vaš obilazak će se pretvoriti u nezaboravno iskustvo. Za one malo spremnije mnoštvo stena, prirodnih i veštačkih, pruža odličnu priliku za tesitanje fizičkih mogućnosti. Mesta za željne stručnog i rekreativnog proučavanje ptica, ili nekih drugih životinja nastanjenih u parkovima i rezervatima širom države. Jezera i neke od reka omogućavaju ljubiteljima jedrenja, veslanja i nautike, da upražnjavajući aktivnosti istraže i dožive našu državu na originalan način.

Navedeni sportovi namenjeni su ljudima koji više vole toplo vreme. Zima u Srbiji donosi razne druge vrste zanimljivih avantura, poput skijanja i snowboardinga. Uređene i lepe staze naših najpoznatijih planina pristupačne su profesionalcima,rekreativcima i početnicima u bogatom izboru zimskih sportova.

Zbog veličine države, i mnoštva ponuđenih sadržaja, ne morate se odlučiti za određenu vrstu zabave. U jednom danu zabavite se na više načina. Smeštaj je većinom obezbeđen u blizini pomenutih atrakcija. Kampovi i bungalovi namenjeni ljubiteljima boravka u prirodi, i ugodan hotelski smeštaj zainteresovanim za konfor i udobnost.