Top smeštaj
Hotel Kondor
Stari Banovci
Apartmani "Izvor"
Vrdnik-Fruška gora

Sremska Mitrovica okolinaRezerviši online

Opštine

Sremska Mitrovica, Šid, Irig, Inđija, Stara Pazova, Pećinci i Ruma.

Najveći grad Srema je Sremska Mitrovica. Sremska Mitrovica je jedan od najstarijih gradova Srbije a leži na levoj obali reke Save.
Čuvena po obilju arheoloških zaostavština jos iz vremena starih Rimljana postaje sve više posjećena od strane domaćih i stranih turista. Glavni gradski trg, Žitni trg, odnosno Trg Nikole Pašića okružuju arhitektonska zdanja jos iz 19. veka. Svakako se može reći da na tako malom prostoru postoji određeni uticaj mnoštva kultura na način života kako žitelja kroz istoriju tako i u današnje vreme. Sremska Mitrovica, spojena je mostom sa Mačvanskom Mitrovicom. Opštini grada pripada i selo sa najviše stanovnika u Srbiji, Laćarak.

Ovaj predeo Srbije karakteriše se umerenokontinentalnom klimom.
Dodatna pogodnost, u turizmu, geografskog položaja Sremske Mitrovice je blizina Nacionalnog parka Fruška gora . Mogućnost obilaska poznatih izletišta i odmarališta, kao što su Ležimir i Letenka, i fruškogorskih manastira. Onda, prirodna atrakcija u vidu specijalnog rezervata prirode Bara Zasavica. Razvoj rečnog turizma na Savi je u ekspanziji zbog idealnih uslova kao što su uređena plaža i moderno pristanište za plovila.

Nije mali broj hotela koji se nalaze u ovoj regiji. Zasigurno taj trend prate i vlasnici privatnog smeštaja. Luksuzni apartmani, sobe, renta-vile, moteli, prijatno će iznenaditi i najzahtevnije goste. Ljubaznost stanovnika Srema odiše na svakom koraku kako u ugostiteljstvu, tako i u drugim granama privrede.
U ovu regiju spadaju opštine Sremska Mitrovica, Ruma, Inđija, Banja Vrdnik, Stari Banovci i Stara Pazova.

Javascript is required to view this map.

Region: Sremska Mitrovica okolina