Sombor i okolinaRezerviši online

Opštine

Apatin, Gornje Podunavlje, Banja Junaković, Kula i Odžaci.

Zauzima prostor nadomak granice sa Mađarskom, Hrvatskom i sa zapadne strane oivičen Dunavom. Sombor i okolina predstavljaju spoj najpre srpske i mađarske kulture, sa nezanemoravim brojem Hrvata i njihovog uticaja a onda ostalih koje su se vekovima pojavljivale u osvajačkim pohodima.

Predeo obiluje turističkim atrakcijama i kulturno-istoriskim znamenitostima. Krase ga od pamtiveka vožnje fijakerom, šetnje mnoštvom parkova i bogata šuma sa cenjenim lovištem. Urbanistički je sređen i planski usavršen bez obzira na istoriske činjenice koje ukazuju na često smenjivanje vlasti. Nikako ne bi trebalo zaobići monumentalnu zgradu Županije, Gradsku kuću na glavom trgu, Manastir Svetog arhiđakona Stefana, Karmelićanski samostan, Crkva Presvetog Trojstva, Preparandiju, Kronić palatu (današnji sud), narodno pozorište i Gradski muzej. Nesporno je da će svaki turista pronaći jos dosta interesantnih građevina i zanimljivosti po sopstvenom nahođenju.

Zbog velike potražnje smeštaja nude se razne opcije. U centru će te vrlo lako naći prenoćište visoke kategorije ali i za one manje platežne moći. Sama opština Sombor nudi raznovrstan smeštaj od hotela, motela i hostela do privatnih kuća sa apartmanima i sobama, vile i salaše. Takođe, jedinstvenu priliku da probate vojvođanske specijalitete i nadaleko čuveni ovčiji sir ponudiće širok spektar unikatnih restorana.

Pored Sombora veća mesta su Apatin, Gornje Podunavlje, Banja Junaković, Kula i Odžaci.

Izaberi grad

Javascript is required to view this map.

Region: Sombor i okolina