Top smeštaj
Pansion Nebo
Raška
Hotel Biser
Kruševac
Royal suites apartmani
Vrnjačka banja

Splavarenje na Ibru

Reka Ibar već godinama predstavlja vrlo popularnu destinacju za turiste željne adrenalina i uživanja u prirodi.
Rafting Ibrom idealan je odmor za one sportskog duha, kojima je spuštanje niz brzake izazov. Splavarenje počinje u mestu Ušće, na samo 200 km od Beograda. Organizovani su jednodnevni i dvodnevni boravci, koji podrazumevaju i obilazak okoline Ibra.

Osim uživanja u prirodnim lepotama i sportskom turizmu, tu su i spomenici kulture, koje nikako ne treba zaobići. Svojim tokom Ibar prolazi pored srednjevekovnog grada Maglića a blizu je i manastir Studenica, tako da boravak na Ibru omogućava spoj različitih aktivnosti.

Obilaskom ovih znamenitosti ne samo da se upoznajemo sa kulturno-umetničkom baštinom Srbje, već se podsećamo i njene istorije.

Najbitnija manifestacija na Ibru je "Veseli spust" koji se svake godine organizuje u letnjem periodu, početkom jula, kad se veliki broj ljubitelja splavarenaja, veslanja, ali i dobrog provoda svojim plovilima spušta niz brzake Ibra. Tradcionalno, ovde se organizuje i "Prvomajski uranak na Ibru", za turiste koji se odluče da obeleže ovaj praznik na način koji će biti za pamćenje. Boravak na reci je odličan način da se opustite i zaboravite na gradsku vrevu i probleme koje nosi svakodnevnica i to u jednom drugačijem, zdravijem ambijentu.

Što se tiče prenoćišta, u ponudi je kvalitetan i povoljan ,kako privatni, tako i hotelski smeštaj. Na raspolaganju su Vam privatne kuće za odmor, sobe i apartmani koji će svakako ispuniti vaša očekivanja i obezbediti vam kompletan ugođaj.