Top smeštaj

Pešačenje i planinarenje Divčibare

Divčibare se prostiru na jugozapadnom delu Srbije, pripadaju valjevskoj opštini i nalaze se svega 50 kilometara od Čačka. Sa nadmorskom visinom od oko 1000 metara, izuzetne geografske lokacije, predstavljaju idealno mesto za sve turiste željne zdravog života, pešačenja i prelepe prirode. Na Divčibarama se sudaraju dve klime, mediteranska i karpatska klima što daje izvanredne uslove za stvaranje krvnih zrnaca i kompletan oporavak vašeg tela. Poseduju nekoliko staza za pešačenje koje su pogodne za sve, od onih iskusnijih do onih sa elementarnom fizičkom kondicijom.

Planina Maljen, na kojoj se nalazi ova turistička lokacija broji još nekoliko vrhova sa preko 1000 metara nadmorske visine. Vrlo su pogodni za lagano pešačenje sa prijateljima, a koriste i za malo ekstremniju varijantu obilaska prorodnih lepota. Posebna pogodnost je to što pojedini hoteli u sklopu svojih aranžmana imaju i ture pešačenja sa iskusnim trenerima i rekreatorima. Svakog proleća se organizuju razne manifestacije, okuplja se veliki broj domaćih i inostranih turista.

Kako zimi dok traje turistička sezona u ovom centru tako i na proleće svim zainteresovanim je na raspolaganju raznovrsan smeštaj različitih kategorija. Postoji više vrsta hotela i kuća za odmor, koje pružaju nezaboravan boravak u ovom prelepom mestu.