Vila BogdanovićPošaljite upit vlasniku
VlasnikRadivoj Bogdanović

Struktura smeštaja

"Vila Bogdanović" nalazi se u selu Kalna, opština Knjaževac, u podnožju Stare planine. Od Beograda je udaljena 300 km, od Niša 60 km, od Sokobanje 68 km, od Pirota 39 km, od Knjaževca 29 km. Selo Kalna nalazi se na nadmorskoj visini od 380 m , smešteno na obalama dve reke, Trgoviškog Timoka i Izvorske reke, okruženo prelepim planinskim masivima Stare planine. Nekada administrativni centar staroplaninskih sela, danas malo selo sa nešto više od 200 stanovnika gostima pruža mogućnost potpunog odmora i relaksacije. Dođite i uživajte u šetnjama po prelepim pašnjacima i šumama, kupajte se u planinskij reci, učestvujte u berbi lekovitog bilja i pečuraka, osetite ukus vode sa izvora, doživite buđenje uz cvrkut ptica.

Iako se nalazi u centru sela "Vila Bogdanović" zbog svog položaja i velikog placa koji se sastoji od voćnjaka i šume, stvara osećaj boravka u netaknutoj prirodi i potpunoj izolaciji.

"Vila Bogdanović" je udaljena 18 km od ski centra "Babin zub" na Staroj planini. Do početne stanice četvorosedne žičare na Konjarniku dolazi se putničkim automobilom za oko 20 minuta. Zainteresovani gosti imaju mogućnost korišćenja organizovanog prevoza do skijališta i iznajmljivanja ski opreme.

Kuća je građena šezdesetih godina prošlog veka za potrebe domaćinstva, ali je 2009.god. kompletno rekonstruisana i adaptirana za prihvat gostiju i pružanje usluge smeštaja i pansiona. I pored rekonstrukcije kuća je zadržala spoljni izgled autentične arhitekture Stare planine, sa starinskim drvenim prozorima, gradnjom od kamena i cigle sa velikim tremom tzv. "ćoškom" sa moravskim lukovima i drvenom ogradom.
U prizemlju kuće nalazi se hodnik, tri dvokrevetne sobe sa tri kupatila i jedna zajednička trpezarija sa kuhinjom. Sprat kuće se sastoji iz jednog lux apartmana površine 80 m2 u kome postoje dve spavaće sobe sa bračnim krevetima, hodnik, kupatilo, veliki dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom,. Lux apartman je pogodan za boravak jedne četvoročlane ili šestočlane porodice. U celoj kući uvedeno je centralno grejanje koje omogućava prijatan boravak i u najhladnijim zimskim danima.

"Vila Bogdanović" poseduje parking za vozila svojih gostiju.

Gostima je na raspolaganju usluga noćenja, noćenja sa doručkom, pansiona i polupansiona. Za one koji se odluče da sami spremaju hranu domaćini su obezbedili kompletno posuđe, šporet sa pećnicom i frižider.

U dvorištu pored voćnjaka nalazi se pomoćna zgrada tzv. "Plevnja", pravljena od kamena, blata i pleve. Gostima se pruža jedinstvena prilika da preko leta odmaraju u senu ,uživaju u njegovom mirisu i duhu prošlih vremena...

Rešenjem br. 332-6/2010-06 od 15.04.2010.god. Opštinske uprave-Odeljenja za privredu i društvene delatnosti opštine Knjaževac, Komisije za kategorizaciju soba, "Vila Bogdanović" je kategorizovana kao kuća za odmor PRVE KATEGORIJE ( četiri zvezdice) .

"Vila Bogdanović" raspolaže sa tri potpuno opremljene dvokrevetne sobe sa centralnim grejanjem. Svaka soba ima svoje kupatilo i zaseban ulaz iz hodnika. Sve sobe su opremljene TV prijemnikom sa satelitskom televizijom. Postoji mogućnost dodavanja pomoćnog ležaja dimenzija 190x80 koji se izvlaći kao fioka iz kreveta.

Lux apartman je ukupne površine 80 m2, sastoji se iz dve komforne dvokrevetne sobe sa bračnim krevetima, hodnika, kupatila i velikog dnevnog boravka sa trpezarijoim i kuhinjom. Pogodan je za boravak jedne četvoročlane ili šestočlane porodice.

Gostima je na raspolaganju čajna kuhinja sa trpezarijom u kojoj mogu i sami spremati hranu ukoliko se odluče za vanpansionsku opciju. U kuhinji se nalazi mini šporet sa dve ringle i pećnicom, sudopera sa toplom i hladnom vodom, frižider i kompletno posudje za svakog gosta. Veliki trpezarijski sto sa klupicama omogućiće vam pun komfor tokom obedovanja , a u slobodno vreme prijatan osećaj tokom igranja karata, domina, šaha...

Tip smeštajaCenaNačin plaćanja
Soba 1/2
1100 -
Soba 1/2
1300 -
Soba 1/2
1800 -
Lux. Apartman80 -
Pošaljite upit vlasniku
Selo Kalna, Stara Planina
Tel: +381 19 760 302Mob:+381 63 403 591Mob:+381 66 50 80 735
Javascript is required to view this map.

Grad: Stara Planina Region: Zaječar i okolina

  • Najbliži grad: Knjaževac29 km
  • Maksimalni kapacitet 14
  • Do pošte:0.2 km
  • Do apoteke: 0.2 km
  • Do autobuske stanice: 0.2 km
  • Do železničke stanice:28 km
  • Do aerodroma: 60 km

Dodatne pogodnosti

Atrakcije u bliziništa posetiti

Istraži Srbiju

Aktivnosti u bliziništa raditi

Istraži Srbiju